• Az Ön kosara üres!

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ


Adatkezelési Tájékoztató

A villamosságiwebáruház oldalán történő vásárláshoz

 

 

www.villamossagiwebaruhaz.hu oldalon történő vásárlás során személyes adatokat adsz meg, melyeket Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: „Infotv.”), A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679 Európai Parlament és Tanács (EU) általános adatvédelmi rendelete (a továbbiakban: „GDPR”), Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: „Eker. tv.”), A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: „Grt.”), A Számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (a továbbiakban: „Számv. tv.”), Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: „Áfa tv.”), valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: „Ptk.”) és A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (a továbbiakban: „Fgy. tv.”), valamint A postai szolgáltatásokról szóló 2012. évi CLIX. törvény („Postatv.”)  alapján kezelünk. A hivatkozott jogszabályok előírásainak megfelelően ezúton tájékoztatunk a személyes adataid kezelésének részleteiről, valamint ezzel kapcsolatos jogairól.

 

1. AZ ADATKEZELŐ SZEMÉLYE

 

Szinkron Kft  

Cím: 7400 Kaposvár Vasvári P. u. 1.

Cégjegyzékszám: ,

telefon: 0682510723,

E-mail cím: szinkronkft@szinkronkft.hu,

weboldal címe: www.szinkronkft.hu, a továbbiakban: „Adatkezelő”)

 

Az Adatkezelő határozza meg a webáruházban történő vásárlás során elkért adatok körét, célját és időtartamát és az adatkezelés egyéb lényeges feltételeit a 3-4. pontban meghatározott célokból.

 

2. AZ ADATAIDNAK A MEGADÁSA ÖNKÉNTES

 

Nem vagy köteles a személyes adataid megadására, de azok hiányában nem tudod megvásárolni a webáruházban elérhető termékeket, illetve szolgáltatásokat.

 

3. A KEZELT ADATOK KÖRE, AZ ADATKEZELÉS CÉLJA ÉS IDŐTARTAMA

 

Az érintett regisztrációt és bejelentkezést követően tudsz vásárolni az Adatkezelő honlapján. Regisztrálni és bejelentkezni egyrészt az Adatkezelő honlapján létrehozott felhasználói fiókkal, vagy külsős szolgáltatóknál történő meglévő regisztrációkkal lehet.

 

A kezelt adatok

Adatkezelési cél

Adatkezelés időtartama

Adatkezelés jogalapja

Regisztráció a honlapon

Alapadatok:

kötelező: e-mail cím, telefonszám,

felhasználónév

Számlázási cím(ek):

kötelező: vezetéknév, keresztnév, telefonszám, cím ország, irányítószám, helység, utca, házszám

nem kötelező: adószám

Szállítási cím(ek):

kötelező: (vezetéknév, keresztnév, telefonszám, cím (ország, irányítószám, helység, utca, házszám)

nem kötelező: e-mail cím

Felhasználó által megadott jelszó (titkosítva tárolva)

online termékértékesítés,

a vásárlás és a fizetés dokumentálása,

a számviteli kötelezettség teljesítése,

a felhasználó, mint vásárló beazonosítása és a vele való kapcsolattartás,

a megrendelt termék (illetve szolgáltatás) teljesítése, számlakiállítás,

a fizetés lebonyolításának lehetősége, az online fizetés során a visszaélésgyanús tranzakciók kiszűrése.

a szerződés teljesítéséig,
az érintett személy hozzájárulásának visszavonásáig, ennek hiányában
az Adatkezelő az adatokat a vásárlás időpontját követően, a Ptk. 6:22. § alapján 5 év múlva törli. Ha az adatokat az Adatkezelő a Számv. tv. alapján köteles megőrizni, akkor az adatokat az Adatkezelő az érintett hozzájárulásától függetlenül csak a felhasználói fiók megszűnését követően 8 év múlva törli.

A hozzájárulást a szinkronkft@szinkronkft.hu  e-mail címre küldött üzenettel bármikor vissza lehet vonni.

online termékértékesítés  esetén az érintett hozzájárulása az, Info. tv. 5.§ (1) a) pontja és a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján, valamint szerződés teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján

a vásárlás és a fizetés dokumentálása, a számviteli kötelezettség teljesítése, valamint a számlakiállítás és a fizetés lebonyolítása során jogi kötelezettség teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja, valamint a Számvit. tv. 169.§ (2) bekezdése és  az Áfa tv. 169.§ alapján

a felhasználó, mint vásárló beazonosítása és a vele való kapcsolattartás és a a megrendelt termék (illetve szolgáltatás) teljesítése során
az érintett hozzájárulása az, Info. tv. 5.§ (1) a) pontja, a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, és szerződés teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján

az online fizetés során a visszaélésgyanús tranzakciók kiszűrése esetén 

Regisztráció Google fiókkal

Amennyiben Google fiókkalrendelkezik a felhasználó, úgy a Bejelentkezés g+ fiókkal gombra kattintva átirányítódik a külső szolgáltató belépési adatbekérő oldalára, ahol a korábban megadott (Google oldalon) regisztrált adatokkal lehet belépni az Adatkezelő oldalára. A beírt jelszóadatokhoz az Adatkezelő nem fér hozzá és nem is tárolja.

Google fiókkal történő belépés esetén az Adatkezelő, e-mail címet, születési időt, és a felhasználó nemét veszi át a Szolgáltatótól.

online termékértékesítés,

a vásárlás és a fizetés dokumentálása, a számviteli kötelezettség teljesítése,
a felhasználó, mint vásárló beazonosítása és a vele való kapcsolattartás,
a megrendelt termék (illetve szolgáltatás) teljesítése,
számlakiállítás, a fizetés lebonyolításának lehetősége,
az online fizetés során a visszaélésgyanús tranzakciók kiszűrése.

a szerződés teljesítéséig,
az érintett személy hozzájárulásának visszavonásáig, ennek hiányában
az Adatkezelő az adatokat a vásárlás időpontját követően, a Ptk. 6:22. § alapján 5 év múlva törli.
Ha az adatokat az Adatkezelő a Számv. tv. alapján köteles megőrizni, akkor az adatokat az Adatkezelő az érintett hozzájárulásától függetlenül csak a felhasználói fiók megszűnését követően 8 év múlva törli.

A hozzájárulást a szinkronkft@szinkronkft.hu e-mail címre küldött üzenettel bármikor vissza lehet vonni.

online termékértékesítés  esetén az érintett hozzájárulása az, Info. tv. 5.§ (1) a) pontja és a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján, valamint szerződés teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján

a vásárlás és a fizetés dokumentálása, a számviteli kötelezettség teljesítése, valamint a számlakiállítás és a fizetés lebonyolítása során jogi kötelezettség teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja, valamint a Számvit. tv. 169.§ (2) bekezdése és az Áfa tv. 169.§ alapján

a felhasználó, mint vásárló beazonosítása és a vele való kapcsolattartás és a a megrendelt termék (illetve szolgáltatás) teljesítése során
az érintett hozzájárulása az, Info. tv. 5.§ (1) a) pontja és  a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján, valamint szerződés teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján

az online fizetés során a visszaélésgyanús tranzakciók kiszűrése esetén jogos érdek a GDPR 6. cikk (1) bekezdés (f) pontja alapján

Regisztráció Facebook fiókkal

Amennyiben Facebook fiókkal rendelkezik a felhasználó, úgy a Bejelentkezés Facebook fiókkal gombra kattintva átirányítódik a külső szolgáltató belépési adatbekérő oldalára, ahol a korábban megadott (Facebook oldalon) regisztrált adatokkal lehet belépni az Adatkezelő oldalára. A beírt jelszóadatokhoz az Adatkezelő nem fér hozzá és nem is tárolja.
Facebook fiókkal történő belépés esetén az felhasználó nevét, e-mail címet, születési időt, nemét adja át a külső szolgáltató az Adatkezelő részére.

online termékértékesítés,

a vásárlás és a fizetés dokumentálása, a számviteli kötelezettség teljesítése,
 a felhasználó, mint vásárló beazonosítása és a vele való kapcsolattartás,
a megrendelt termék (illetve szolgáltatás) teljesítése,
számlakiállítás, a fizetés lebonyolításának lehetősége,
az online fizetés során a visszaélésgyanús tranzakciók kiszűrése.

a szerződés teljesítéséig,
az érintett személy hozzájárulásának visszavonásáig, ennek hiányában
az Adatkezelő az adatokat a vásárlás időpontját követően, a Ptk. 6:22. § alapján 5 év múlva törli.
Ha az adatokat az Adatkezelő a Számv. tv. alapján köteles megőrizni, akkor az adatokat az Adatkezelő az érintett hozzájárulásától függetlenül csak a felhasználói fiók megszűnését követően 8 év múlva törli.

A hozzájárulást a szinkronkft@szinkronkft.hu e-mail címre küldött üzenettel bármikor vissza lehet vonni.

online termékértékesítés  esetén az érintett hozzájárulása az, Info. tv. 5.§ (1) a) pontja és a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján és szerződés teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján

a vásárlás és a fizetés dokumentálása, a számviteli kötelezettség teljesítése, valamint a számlakiállítás és a fizetés lebonyolítása során
jogi kötelezettség teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja, a Számvit. tv. 169.§ (2), az Áfa tv. 169.§ alapján

a felhasználó, mint vásárló beazonosítása és a vele való kapcsolattartás és a a megrendelt termék (illetve szolgáltatás) teljesítése során
az érintett hozzájárulása az, Info. tv. 5.§ (1) a) pontja, a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, és szerződés teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján és szerződés teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján

az online fizetés során a visszaélésgyanús tranzakciók kiszűrése esetén jogos érdek a GDPR 6. cikk (1) bekezdés (f) pontja alapján

E-mailes, telefonos ügyfélszolgálat üzemeltetése során megadott személyes adatok

e-mail cím, név, lakcím (ország, város, irányítószám, utca, házszám), telefonszám és az ügyfélszolgálathoz emailben beérkezett, a felhasználóra, vagy más érintettre vonatkozó egyéb személyes adat és az ügy körülményei.

Az e-mailen történő kommunikáció, archiválásra kerül, így bármely utólagos kérdés vagy vita esetén az információk eredeti formájukban rendelkezésre állnak és szükség esetén az üggyel összefüggésben az Adatkezelő kapcsolatba tud lépni a felhasználóval.

az érintett személy hozzájárulásának visszavonásáig, ennek hiányában
az Adatkezelő az ügyfélszolgálathoz e-mailen beérkezett kérés Adatkezelőhöz történő megérkezésének napját, vagy a telefonbeszélgetést  követően, a Ptk. 6:22. § alapján 5 év múlva törli. Ha az adatokat az Adatkezelő a Számv. tv. alapján köteles megőrizni, akkor az adatokat az Adatkezelő az érintett hozzájárulásától függetlenül csak az ügy Adatkezelőhöz történő megérkezésének napját,vagy a telefonbeszélgetést  követő 8 év múlva törli. A hozzájárulásta szinkronkft@szinkronkft.hu e-mail címre küldött üzenettel bármikor vissza lehet vonni.

Az ügyfélszolgálati tevékenységek során kezelt adatok  kezelésének jogalapja az érintett hozzájárulása az, Info. tv. 5.§ (1) a) pontja, a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, és szerződés teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján,  jogi kötelezettség teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) és a Fgy. tv. 17/A.§ alapján.

Panaszkezelés során megadott személyes adatok:

a) a fogyasztó neve, lakcíme,