Kérdése van? Hívjon minket! +3682510723

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
ÁSZF

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Szinkron Kft. (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a www.villamossagiwebaruhaz.hu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek). Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a www.villamossagiwebaruhaz.hu weboldalon keresztül történik, függetlenül attól, hogy annak teljesítése Magyarországról vagy külföldről, a Szolgáltató vagy közreműködője által történik.

 

SZOLGÁLTATÓ ADATAI:

 

 

székhelye:                                     7400 Kaposvár, Vasvári P. u .1.
képviselőjének neve:                       Horváth Szabolcs
telefonszáma:                                +36 (30) 218 8277
telefonos ügyfélszolgálat száma: +36 (82) 510723
nyitvatartás:                                   hétfő-péntek 8.00-17.00 óráig
e-mail címe:                                     rendeles@szinkronkft.hu
számlaszáma:                                  10403909-50526557-81501004
adószáma:                                      10622357-2-14
cégjegyzék száma:                           14-09-002317
statisztikai számjele:                         10622357-6820-113-14
működési engedélyének száma:         542.368-2/2007
engedélyező hatóság:                      Kaposvár Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 7400 Kaposvár Kossuth tér 1. Tel.:+36 (82) 501501

 

 

1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK, A FELEK KÖZÖTTI SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE

1.1. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.villamossagiwebaruhaz.hu weboldalon (a továbbiakban: Weboldal) található elektronikus áruházon (a továbbiakban: Szinkron Kft. Online áruház) keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre. Az Szinkron Kft. Online áruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény ("Elkertv.") szabályozza.

1.2. Az Szinkron Kft. Online áruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

1.3. Az Szinkron Kft. Online áruház szolgáltatásainak jelentős része elérhető minden felhasználó számára, regisztráció nélkül is. Egyes szolgáltatások azonban regisztrációhoz (majd belépéshez) kötöttek, melyre az ÁSZF-ben rögzítetteknek megfelelően bárki jogosult.

1.4. A megrendelés leadását követően a szerződés, annak teljesítéséig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre telefonon és elektronikus levélben van lehetőség. A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, a Szolgáltató azt iktatja, és annak létrejöttét követő 5 évig őrzi, utólag hozzáférhető.

1.5. A szerződés nyelve magyar.

1.6. A Szolgáltató semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát.

1.7. Ügyfélszolgálat: Szinkron Kft.
Ügyfélszolgálati iroda helye: 7400 Kaposvár Vasvári P u. 1.
Az Ügyfél e-mailben, személyesen vagy telefonon tudja felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.
Telefonos ügyfélszolgálat hívható: A mindenkor érvényes nyitvatartási időben
Telefon: +36 82 510-723
Fax: +36 1 240 1791
Internet cím: www.villamossagiwebaruhaz.hu
E-mail: rendeles@szinkronkft.hu

 

2. REGISZTRÁCIÓ

2.1. A Főoldalon található Regisztráció menüpont alatt, az ott található adatlap kitöltésével kerülhet sor a regisztrációra, amely két részből áll. Egy előzetes adatbekérőt (egy szabadon választható felhasználónév, egy valós e-mail cím és egy választott jelszó megadása szükséges) a regisztráció érvényesítésére szolgáló e-mailben küldött linkre kattintást követően egy részletesebb, személyes adatlap követ, melynek kitöltésére a megrendelések leadását megelőzően is sor kerülhet. Az Ügyfél a Weboldalon történő regisztrációjával kijelenti, hogy jelen ÁSZF, és a Weboldalon közzétett Adatvédelmi nyilatkozat feltételeit megismerte és elfogadja, az Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt adatkezelésekhez hozzájárul.

2.2. A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha az Ügyfél a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik. A Szolgáltató minden regisztrációt egy önálló személyként kezel. A korábban rögzített adatok megváltoztatására bejelentkezés után, a Személyes beállítások linkre kattintást követően elérhető Személyes adatok módosítása menüpontban van lehetőség, amely az aktív megrendelések adatait is érintheti. Szolgáltatót a regisztrált adatok ügyfél által történő megváltoztatásából eredő kárért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

2.3 REGISZTRÁCIÓ TÖRLÉSE

2.3.1. Ügyfél jogosult a regisztrációját bármikor törölni az ügyfélszolgálatnak küldött e-mail üzenettel. Az üzenet megérkezését követően a Szolgáltató köteles haladéktalanul gondoskodni a regisztráció törléséről. A Ügyfél felhasználói adatai a törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek a rendszerből; ez azonban nem érinti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok megőrzését, nem eredményezi ezen adatok törlését. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód.

2.3.2. A felhasználói hozzáférési adatok (így különösen a jelszó) titokban tartásáért kizárólag az Ügyfél a felelős. Amennyiben Ügyfél tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél, köteles egyidejűleg értesíteni a Szolgáltatót.

2.3.3. Ügyfél vállalja, hogy a regisztráció során megadott személyes adatokat szükség szerint frissíti annak érdekében, hogy azok időszerűek, teljesek és a valóságnak megfelelőek legyenek.

 

3. MEGRENDELÉS

Az egyes termékek mellett feltüntetett árak az ÁFA-t igen, de a házhozszállítás költségeit nem tartalmazzák. Az ÁFA mértéke egyes termékféleségek esetében eltérő lehet. Az árak egy méter illetve egy darab termékre vonatkoznak, ha ettől eltérő információ nincs megadva a termékleírásban. A megrendelés elküldése előtt bármikor megváltoztathatod, ellenőrizheted a kosarad tartalmát a jobb felső sarokban található menüpontra klikkelve. Ha az adatok jóváhagyása után a megtöltött kosarat rákattintással elküldöd, rendszer a ’Pénztár’-hoz irányít. A megrendelési folyamat a {4} lépésig, azaz a megrendelés jóváhagyásáig bármikor megszakítható, de a megrendelés, illetve annak összetétele, a jóváhagyás után már nem módosítható.A rendszer a megrendelésről egy visszaigazoló e-mailt küld. Munkatársunk csakis abban az esetben veszi fel veled a kapcsolatot telefonon, vagy e-mailben, ha valamilyen nem várt probléma lépne fel.

 

4. FIZETÉSI FELTÉTELEK

A fizetési módot a megrendeléskor választhatod ki. A fizetés történhet készpénzben (utánvéttel, vagy helyszíni kifizetéssel), átutalással, vagy bankkártyás fizetéssel.

4.1 Készpénzes fizetésre lehetőséged van utánvét formájában. Ekkor a szállítást végző futárnak kell kifizetni az áru ellenértékét. Módod van a termék személyes átvételére is, előzetesen egyeztetett időpontban a Szinkron Kft. kaposvári raktárában.

4.2 Nem készpénzes fizetési mód választása esetén a termékek postázását, csak a fizetési tranzakció lezárását követően kezdjük meg.

4.2.1 Átutalás
Átutalás esetén a következő bankszámlára várjuk a megrendelés ellenértékét:10403909-50526557-81501004 . Ha a megrendelt áru vételárát 1 héten belül nem kerül a számlánkra, úgy munkatársunk megkísérli felvenni veled a kapcsolatot, hogy tisztázza a nem fizetés okát. Ha a kapcsolatfelvétel nem sikerül a megrendelést töröljük és erről elektronikus üzenetet (e-mailt) küldünk.

4.2.2 Bankkártyás fizetés
A bankkártyás fizetés révén Ön kényelmesen és biztonságosan vásárolhat áruházunkban. A kiválasztott áruk megrendelése után Önt a K&H Bank weblapjára irányítjuk, ahol a Bank által használt, jelenleg legbiztonságosabbnak ítélt, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyájával. Vásárlóinknak csak annyi a dolga, hogy a fizetési mód kiválasztásánál "Bankkártyás fizetés" feliratra kattintsanak, majd a K&H Bank fizetési szerverén a kártya számát, lejárati dátumát és háromjegyű biztonsági kódját megadják. A K&H Bank a VISA, VISA Electron, V-Pay, MasterCard, Maestro és JCB típusú kártyákat fogadja el.A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődjön bankjánál, hogy az Ön kártyája felhasználható-e interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz.A K&H Bank a sikeres vásárlást követően a tranzakcióról engedélyezési számot bocsát ki, amelyet érdemes felírni vagy az egész oldalt kinyomtatni. Sikertelen tranzakció esetén a K&H Bank hibaüzenetben közli a hiba okát.

 

5. SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK

5.1 Házhozszállítás
A megrendelt árut Magyarország egész területén házhoz szállítjuk, viszont kizárólag belföldi megrendeléseket áll módunkban elfogadni.

5.2 A házhozszállítás díja

 

5.2.1 Házhoz kézbesítés esetén 1488,- Ft + ÁFA (bruttó 1890,-Ft) az ország bármely területére, de a bruttó 50.000,-Ft feletti megrendelések esetében a szállítási költségeket a Szinkron Kft. átvállalja, azaz a szállítás ingyenes.

5.2.2 Postapontra kézbesítés esetén 1220,- Ft + ÁFA (bruttó 1488,-Ft) az ország bármely területére, de a bruttó 50.000,-Ft feletti megrendelések esetében a szállítási költségeket a Szinkron Kft. átvállalja, azaz a szállítás ingyenes.A 2m- nél hosszabb (vastag-, illetve vékony falú védőcsövek, csatornák,stb.) termékeket nem áll módunkban postai úton kézbesíteni. Azok csak személyesen vehetők át. Ez a méretkorlátozás a méterre értékesített (symalen védőcsövek, vastag-, illetve vékony falú gégecsövek, kábelek, vezetékek, stb.) termékekre nem vonatkozik.A Futár maximum 3-szor kísérli meg a csomag kiszállítását. Ha nem jár, sikerrel az árut visszaszállítja a Szinkron Kft. számára. Munkatársunk további 1 hétig próbálja meg a kapcsolatfelvételt, aztán a megrendelést töröljük a rendszerből.

5.2.3 Személyes Áruátvétel
A megrendelt termékek személyesen is átvehetők kaposvári boltunkban (7400, Kaposvár, Vasvári P. u. 1.).

5.2.4 Teljesítés határideje
A megrendelt termékeket 2-5 munkanapon belül kiszállítjuk.

 

 

 

6. SZAVATOSSÁG

6.1.Kellékszavatosság
A Felhasználó a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a PolgáriTörvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezéseinek megfelelően.A Felhasználó – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha ezek közüla Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalantöbbletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést a Felhasználó nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti azellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére a Felhasználó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy– végső esetben – a szerződéstől is elállhat.Választott kellékszavatossági jogáról a Felhasználó egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Felhasználó viseli, kivéve, ha azindokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.A Felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő (2)hónapon belül közölni.A Felhasználó közvetlenül a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.A teljesítést (vagyis a kiszállítást, átvételt követő) követő hat hónapon belül felismert hiba esetén vélelmezni kell, hogy a hiba már ateljesítés időpontjában fennállt, kivéve, ha e vélelem a hiba jellegével, vagy a termék természetével összeegyeztethetetlen. A Szolgáltatócsak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Felhasználó részéretörténő átadást követően keletkezett. Ennek alapján a Szolgáltató nem köteles a Felhasználó kifogásának helyt adni, ha megfelelőenbizonyítja, hogy a hiba oka, a termék nem rendeltetésszerű használatának következménye. A teljesítést követő hat hónap elteltévelazonban a bizonyítási teher megfordul, vagyis vita esetén a Felhasználónak kell bizonyítania, hogy a hiba már a teljesítés időpontjábanfennállt.

6.2 Termékszavatosság
Termékszavatosság kizárólag ingó dolog (termék) hibája esetén merülhet fel. Ez esetben a Fogyasztónak minősülő a Felhasználó –választása szerint – az1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.Termékszavatossági igényként a Felhasználó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.A termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, hanem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.Termékszavatossági igényét a Felhasználó a termék, gyártó általi forgalomba hozatalától számított két (2) éven belül érvényesítheti. Ehatáridő elteltével e jogosultságát elveszti.A Felhasználó a termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja.A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Felhasználónak kell bizonyítania.A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagya termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető.Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozókellékszavatossági igényét a Felhasználó a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

7. JÓTÁLLÁS

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállással kapcsolatban az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelezőjótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet tartalmaz előírásokat. A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területénkötött fogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik.A kormányrendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkek tekintetében a kötelező jótállás 1 év, melynek kezdő időpontja atermék a Fogyasztónak történő átadásának a napja vagy ha az üzembe helyezést a Szolgáltató vagy annak megbízottja végzi, azüzembe helyezés napja.A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.Ugyanazon hiba miatt a Felhasználó kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre,egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Ha bármiféle kérdésed, kérésed, észrevételed, vagy problémád lenne cégünk működésével, az általunk forgalmazott termékekkel kapcsolatban, kérjük, jelezd azt nekünk. Fordulj hozzánk bizalommal hétfőtől péntekig, de. 08.00-17.00 óra között a 06 (82) 510 723 telefonszámon.

 

8. ELÁLLÁS JOG

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban „Fogyasztó”). Fogyasztó jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés eseténa terméknek,több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek,több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.Fogyasztót megilleti, hogy a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

 

8.1. ELÁLLÁSI JOG GYAKORLÁSÁNAK A MENETE

8.1.1. Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF elején feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a Szolgáltató részére. Ebből a célból Fogyasztó felhasználhatja a megrendelést visszaigazoló e-mailhez mellékelt elállási nyilatkozat-mintát is. Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.

8.1.2. A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát a 8. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

8.1.3. Mindkét esetben a Szolgáltató e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

8.1.4. Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi a Szolgáltatónak.

8.1.5. Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe a Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

8.1.6. Fogyasztó elállása esetén köteles a megrendelt terméket indokolatlan késedelem nélkül az alább megjelölt átvevőpont címére visszajuttatni, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. Átvevőpont: Szinkron Kft. 7400 Kaposvár Vasvári P. u. 1. . Az elállási jog gyakorlása esetén a Szolgáltató szaküzlete nem tud a Fogyasztó segítségére lenni, ezért a Szolgáltató kéri, hogy a terméket minden esetben átvevő pontba szíveskedjen visszajuttatni.

8.1.7. A határidő betartottnak minősül, ha Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

8.1.8. A termék Szolgáltató címére történő visszaküldésének költsége Fogyasztót terheli, kivéve, ha a Szolgáltató vállalta e költségek viselését. A Fogyasztó kérésére Szolgáltató gondoskodik a visszaszállítás megszervezéséről, azonban a Szolgáltató által megszervezett visszaszállítás költsége a Fogyasztót terheli, a Szolgáltató ez esetben az általa megszervezett visszaszállítás költségét nem vállalja át a Fogyasztótól, kizárólag segítséget nyújt abban, hogy a Fogyasztónak a visszaszállítás megszervezésével ne kelljen foglalkoznia. Fogyasztó erre irányuló igényét Szolgáltató ügyfélszolgálata fogadja.

8.1.9. A Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

8.1.10. Ha Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. A Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe.

8.1.11. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

8.1.12. Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

8.1.13. Ha Fogyasztó a szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés esetén a teljesítés megkezdését megkötését követően gyakorolja felmondási jogát, úgy az elszámolás során köteles megtéríteni a Szolgáltató ésszerű költségeit.

8.1.14. A Szolgáltató követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés illetve ésszerű költségeinek – ha szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés teljesítését a Fogyasztó kifejezett kérésére a határidő lejárta előtt megkezdte és gyakorolja felmondási jogát - megtérítését.

 

9. JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

9.1. Panaszügyintézés
Az Ügyfél a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:Vásárlói ügyfélszolgálat (Vevőszolgálat):

 • Központi cím: 7400 Kaposvár Vasvári P. u. 1.
 • Nyitva tartás: nyitvatartási adatoknál elérhatő
 • Telefonszám: +36 82 510723
 • Kapcsolattartó személy: Kurucz Gábor, ügyfélszolgálati vezető
 • E-mail: rendeles@szinkronkft.hu
 • Az Ügyfél a termékkel vagy a tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogását 9.1. pont szerinti elérhetőségeken terjesztheti elő.A hatályos jogszabályok értelmében a szóbeli panaszt (üzletben) a Szolgáltató azonnal kivizsgálja, és szükség szerint orvosolja, amennyiben a panasz jellege ezt megengedi. Ha az Ügyfél a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, akkor a Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, és annak egy másolati példányát
 • személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben azt az Ügyfélnek átadja,• telefonon közölt szóbeli panasz esetén azt az Ügyfélnek legkésőbb az írásbeli panaszról szóló részben meghatározott érdemi válasszal egyidejűleg megküldi, és a továbbiakban az írásbeli panaszra vonatkozóan rendelkezések szerint jár el.A telefonon közölt szóbeli panaszt a Szolgáltató kötelezően egy egyedi azonosítószámmal látja el, ami a panasz visszakereshetőségét segíti. Ezt a számot a Szolgáltató az Ügyféllel köteles közölni.A Szolgáltató az írásbeli panaszt a beérkezését követően harminc napon belül köteles megvizsgálni és érdemben megválaszolni továbbá intézkedni arról, hogy a válasz az Ügyfélhez eljusson. Ha a panaszt a Szolgáltató elutasítja, köteles álláspontját az elutasításra vonatkozó érdemi válaszában megindokolni.A panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát a Szolgáltató köteles öt évig megőrizni.A Szolgáltató az Ügyfél által előterjesztett kifogásokat a 9.1. pontban megadott közvetlen elérhetőségeken fogadja.

 

9.2. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek Amennyiben a Szolgáltató és az Ügyfél között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva az Ügyfél számára:

 • Bejegyzés a vásárlók könyvébe. A vásárlók könyve a Szolgáltató mindegyik üzletében elérhető. Az ide írt bejegyzésekre a Szolgáltató 30 napon belül írásban válaszol.
 • Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben Ügyfél fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.
 • Békéltető testület. A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából az Ügyfél eljárást kezdeményezhet a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületnél illetve fordulhat a Szolgáltató székhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testülethez. Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

Somogy Megyei Békéltető Testület
Címe: 7400 Kaposvár, Anna utca 6.
Telefonszáma: (82) 501-000
Fax száma: (82) 501-046
Elnök: Dr. Novák Ferenc
E-mail cím: skik@skik.hu
Online adásvételi szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén a fogyasztók az online vásárláshoz kapcsolódó, határon átnyúló jogvitáikat elektronikusan rendezni tudják a következő linken elérhető online platformon keresztül beadott elektronikus panasz útján. Ehhez nem kell mást tenni, minthogy a fenti weboldalon https://webgate.acceptance.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show
elérhető online platformon a fogyasztó beregisztrál, kitölt egy kérelmet hiánytalanul, majd elektronikusan beküldi a Békéltető Testület részére a platformon keresztül. Így a fogyasztók, a távolságok ellenére egyszerűen tudják érvényesíteni jogaikat
Magyarországon a Budapesti Békéltető Testület (BBT) jogosult eljárni az online adásvételi vagy szolgáltatási szerződésekhez kapcsolódó határon átnyúló fogyasztó és kereskedő közötti jogvitákban.

 • A vállalkozást a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli.
 • Bírósági eljárás. Ügyfél jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 1952. évi III. rendelkezései szerint.
Vásárlási tudnivalók
1) Böngészés a webáruházban:

a) A webáruházban való böngészéshez, valamint a honlap egyéb tartalmainak a megtekintéséhez nem szükséges regisztráció.

b) A honlap teljes tartalma megtekinthető anélkül, hogy az érvényes regisztrációval rendelkező felhasználóknak a webáruházba be kellene lépniük. Kivételt képeznek
ezalól a vásárláshoz kapcsolódó oldalak (pl. fizetési mód kiválasztása).

c) A webáruházban az egyes termékek a bal oldali termékkategóriákra vagy a termékeink lenyíló fülre kattintva jeleníthetők meg, ahol esetenként alkategóriák
segítségével lehet a termékeket tovább szűkíteni.

d) A honlap további tartalmaihoz a felső és az alsó menüsorban található menüpontokra kattintva lehet eljutni.2) Regisztráció:

a) A webáruházban történő vásárláshoz előzetes regisztráció szükséges.

b) A regisztrációkor megadott adatok a webáruházba történt belépést követően a honlap tetején található „személyes adatok” funkcióban bármikor módosíthatók,
bővíthetőek.3) Termékek kiválasztása és kosárba helyezése:

a) A termékek az egyes főkategóriák – és esetenként alkategóriák – terméklistázó oldalán egymás alatt vannak felsorolva. A termék képére, a termék nevére,
kattintva lehet eljutni az adott termék saját oldalára.

b) A termék kiválasztása és a vásárolni kívánt mennyiség beírása után a „Kosárba” funkcióra kattintva lehet az egyes termékeket a Kosárba betenni, de ez még nem
jelent vásárlást.4) A kosár tartalmának frissítése, törlése és véglegesítése

a) A kosár tartalmának megjelenésekor a vásárlást tovább lehet folytatni a „Tovább vásárolok” gombra kattintva. Amennyiben vásárlását tovább folytatja, és újabb
terméket helyez kosarába, akkor a kosár tartalma automatikusan frissülni fog.

b) Kosarának tartalmát bármikor megtekintheti a honlap tetején található „kosár jel” -re kattintva.

c) Kosár tartalmát bármikor törölheti. Ezt megteheti termékenként a „mennyiség” oszlopban található X-re kattintva.

d) Amennyiben Kosarának tartalmát véglegesíteni szeretné, úgy a „Pénztár” funkcióra kattintva ezt megteheti:

i) Amennyiben még nem jelentkezett be, úgy regisztrált vásárlóként felhasználónevével és jelszavával be kell lépnie a webáruházba a vásárláshoz.

ii) Ha még nem rendelkezik regisztrációval, itt ezt megteheti, és regisztrált felhasználóként tovább folytathatja a vásárlást.5) Navigáció a pénztárban, a fizetési folyamat rövid ismertetése:

a) A „Pénztár” feliratra kattintva – és így Kosarának véglegesítésével – a megrendelés a Pénztárba kerül.

b) A Pénztárban történik meg (1) a számlázási és szállítási címek ellenőrzése és kiválasztása, (2) a szállítási módok és (3) a fizetési módok kiválasztása, valamint
(4) a rendelés feladása. A folyamat során ellenőrizheti a „pénztár sávban”(1-2-3-4 grafikákkal), hogy éppen melyik lépésnél tart.

c) A folyamat során bármikor visszaléphet a „pénztár sáv” segítségével bármelyik előző lépéshez.

d) Az egyes lépéseknél a „tovább” gombra kattintva juthat előre.

e) A folyamat bármikor megszakítható anélkül, hogy a megrendelés megtörténne, vagy Kosarának tartalma törlődne.

f) A Pénztárba minden esetben a Kosarából tud eljutni!6) Számlázási és szállítási címek ellenőrzése, szállítási és fizetési módok kiválasztása:

a) Számlázási cím ellenőrzése:

i) Alapértelmezésként a Profiljában tárolt számlázási címe jelenik meg.

ii) Amennyiben ezt a címet módosítani kívánja, akkor ezt itt is megteheti az „Új címet szeretnék használni” gombra kattintva.b) Szállítási cím kiválasztása:

i) Kiválaszthatja, hogy szállítási címe megegyezzen-e a számlázási címével.

ii) Választhat már rögzített, számlázási címétől eltérő szállítási címei közül.

iii) Megadhat új szállítási címet is.c) Szállítási mód kiválasztása:

i) A megjelenő menüben az igénybe vehető szállítási módok vannak felsorolva.

ii) Az egyes szállítási módok költsége feltüntetésre kerül a Kosár értékének függvényében.d) Fizetési mód kiválasztása:

i) A fizetési módok között csak azok a lehetőségek választhatók ki, amelyek a kiválasztott szállítási módnál igénybevehetők.

ii) Az igénybevehető szállítási és fizetési módokról a mindenkor érvényes Általános szerződési feltételei (ÁSZF) rendelkezik.7) A rendelés feladása és értesítés a megrendelés beérkezéséről:

a) A fizetési mód kiválasztását követően feladhatja rendelését.

b) A „Rendelés feladása” menüpontban

i) ellenőrizheti a megrendelt termékeket

ii) a megrendelés teljes összegét, valamint az egyéb járulékos költségeket (például szállítási költség),

iii) ellenőrizheti a megadott szállítási és fizetési információkat (szállítási cím, szállítási mód és annak költsége, fizetési mód),

iv) a megrendeléshez megjegyzéseket fűzhet,c) Amennyiben a megadott adatokat módosítani kívánja, úgy a rendelés feladását megszakíthatja, és bármely adatot módosíthatja.

d) Amennyiben a megadott adatok helyesek, úgy a „rendelés megerősítése” gombra kattintva rendelését elküldheti.

e) Egy adott megrendelés elküldött adatai az elküldést követően már nem módosíthatók. A Webáruház a megrendelésről automatikusan visszaigazoló e-mailt küld.

f) A folyamatban lévő és a korábbi, lezárt és teljesült megrendelések a „személyes oldal” menüpont alatt követhetők.

g) A megrendelés további lépéseiről az ÁSZF „A szerződések létrejötte” pontjában tájékozódhat.